ΣΥΝΤΑΓΗ: Ψάρι ψημένο σε χοντρό αλάτι

Ελάτε να ξεκινήσουμε μία εύκολη κι γρήγορη συνταγή.

Ας δούμε και ας φάμε το ψάρι….αλλιώς!!

ΥΛΙΚΑ

  • Ένα μεγάλο ψάρι (1-1.5 kg λαυράκι ή τσιπούρα)
  • 3 kg χοντρό αλάτι
  • Ελαιόλαδο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζητήστε να σας καθαρίσουν το ψάρι αλλά να αφήσουν τα λέπια. Δεν καθαρίζουμε τα λέπια, γιατί αυτά θα λειτουργήσουν σαν προστατευτικό του ψαριού και θα μας δώσουν ένα τέλειο ψήσιμο.
  2. Σε ένα μπολ βάζετε το χοντρό αλάτι με 500ml νερό.
  3. Προσθέτετε τα μυρωδικά που επιθυμείτε (δεντρολίβανο, μπαχάρι, θυμάρι, ρίγανη, κολίανδρο κλπ) και ανακατεύετε.
  4. Απλώνετε μια στρώση αλατιού, περίπου τη μισή ποσότητα, σε ένα ταψί και τοποθετείτε από πάνω το ψάρι. Καλύπτετε το ψάρι με το υπόλοιπο αλάτι.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40 λεπτά.
  6. Μόλις ψηθεί, απαλά αφαιρείτε την πάνω κρούστα του αλατιού και καθαρίζετε προσεκτικά το ψάρι σας.
  7. Προσθέτετε από πάνω το ελαιόλαδο και είναι έτοιμο να το σερβίρετε σε ένα Κυριακάτικο τραπέζι με την οικογένεια σας ή τους φίλους σας.

Καλή επιτυχία και Καλή όρεξη

πηγή φωτογραφίας:https://www.miele.gr/domestic/825.htm
SHARE