ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Εξατομικευμένες ειδικές δίαιτες

Οι ανάγκες αλλάζουν στον κύκλο της ζωής

Κύηση

«Τώρα που είμαι έγκυος, μπορώ να φάω ότι θέλω και όσο θέλω!»

Στην αρχή μιας εγκυμοσύνης μεγάλο ποσοστό γυναικών ενστερνίζονται την παραπάνω φράση.

Διεθνείς οργανισμοί υγείας την έχουν όμως καταρρίψει, επισημαίνοντας τη σημαντικότητα και την αναγκαιότητα μιας ισορροπημένης και πλήρης σε θρεπτικά συστατικά διατροφής κατά την περίοδο της κύησης, καθώς τότε ο οργανισμός έχει ειδικές απαιτήσεις. Η σωστή καθοδήγηση θεωρείται απαραίτητη για την ομαλή και σταδιακή αύξηση υγιούς σωματικού βάρους κατά τη διάρκεια της κύησης.

Θηλασμός

Η περίοδος μετά τον τοκετό θεωρείται η καταλληλότερη για την απώλεια του σωματικού λίπους που αποθηκεύτηκε κατά την εγκυμοσύνη.

Μία ισορροπημένη και ήπια υποθερμιδική δίαιτα, μπορεί να επιτύχει σταδιακή απώλεια λίπους, ενώ ταυτόχρονα καλύπτει τις απαιτήσεις της θηλάζουσας μητέρας σε θρεπτικά συστατικά για την παραγωγή του απαραίτητου, σε όγκο και θρεπτικότητα, γάλακτος για το μωρό της.

Αθλητισμός

Ως φυσική δραστηριότητα ορίζεται «οποιαδήποτε κίνηση του σώματος, η οποία εκτελείται εξαιτίας μυϊκής συστολής και έχει ως αποτέλεσμα την κατανάλωση ενέργειας».

Το είδος, η διάρκεια και η έντασή της άσκησης αποτελούν βασικά στοιχεία για τον υπολογισμό των συνολικών ημερήσιων ενεργειακών αναγκών ενός αθλητή. ‘Ένα ισορροπημένο διατροφικό πλάνο με στόχο την επαρκή πρόσληψη σε μακροθρεπτικά συστατικά (υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπη) και υγρά, είναι υψίστης σημασίας τόσο για τη διατήρηση και τη βελτίωση του μυϊκού ιστού όσο και για την απόδοση του αθλητή.

Μαζί θα δημιουργήσουμε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής βασισμένο στις ανάγκες σας.

Κλείστε Ραντεβού

Στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.