Νηστίσιμα μπισκότα με ταχίνι

Γίνεται ένα μπισκοτάκι να είναι θρεπτικό και υγιεινό;

Βέβαια γίνεται! Ξεκινάμε με το να διαλέγουμε αγνά υλικά! Η αξία του ταχινιού, του μελιού, της μαύρης σοκολάτας και της βρώμης απογειώνουν τα μπισκότα αυτά σε θρεπτικότητα.

Αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, καλών λιπαρών (λινολεϊκό οξύ), βιταμινών συμπλέγματος Β (ριβοφλαβίνη, νιασίνη, παντοθενικό οξύ), Βιταμίνης Ε, μετάλλων και ιχνοστοιχείων όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, χαλκού και πολλών αντιοξειδωτικών ουσιών που τονώνουν και θρέφουν τον οργανισμό.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν τη συνταγή μας:

Υλικά:

  • 3 φλιτζάνια βρώμη νιφάδες
  • 1 φλιτζάνι ταχίνι
  • 1 φλιτζάνι μέλι
  • 40γρ. μαύρη σοκολάτα (>80% κακάο) ή σκόνη κακάο (3-4κ.σούπας)
  • κανέλα

___________________________________________________________________________________________________

Διαδικασία:

  1. Ανακατεύετε το ταχίνι, το μέλι, τη σοκολάτα (λιωμένη μπεν μαρι) και τη κανέλα.
  2. Προσθέτετε τη βρώμη και ανακατεύετε καλά.
  3. Πλάθετε σε μπαλάκια τα μπισκότα σας.
  4. Ψήνετε τα μπισκοτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 8 λεπτά.
  5. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν έτσι ώστε να σταθεροποιηθούν.

Βαθμός ευκολίας: Εύκολη

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 10 λεπτά

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

SHARE