Νηστίσιμα μπισκότα με ταχίνι
Γίνεται ένα μπισκοτάκι να είναι θρεπτικό και υγιεινό;
Βέβαια γίνεται! Ξεκινάμε με το να διαλέγουμε αγνά υλικά! Η αξία του ταχινιού, του μελιού, της μαύρης σοκολάτας και της βρώμης απογειώνουν τα μπισκότα αυτά σε θρεπτικότητα.
Αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, καλών λιπαρών (λινολεϊκό οξύ), βιταμινών συμπλέγματος Β (ριβοφλαβίνη, νιασίνη, παντοθενικό οξύ), Βιταμίνης Ε, μετάλλων και ιχνοστοιχείων όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, χαλκού και πολλών αντιοξειδωτικών ουσιών που τονώνουν και θρέφουν τον οργανισμό.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν τη συνταγή μας:
Υλικά:
- 3 φλιτζάνια βρώμη νιφάδες
- 1 φλιτζάνι ταχίνι
- 1 φλιτζάνι μέλι
- 40γρ. μαύρη σοκολάτα (>80% κακάο) ή σκόνη κακάο (3-4κ.σούπας)
- κανέλα
___________________________________________________________________________________________________
Διαδικασία:
- Ανακατεύετε το ταχίνι, το μέλι, τη σοκολάτα (λιωμένη μπεν μαρι) και τη κανέλα.
- Προσθέτετε τη βρώμη και ανακατεύετε καλά.
- Πλάθετε σε μπαλάκια τα μπισκότα σας.
- Ψήνετε τα μπισκοτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 8 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμα τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν έτσι ώστε να σταθεροποιηθούν.
Βαθμός ευκολίας: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 10 λεπτά
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ