Νερό με λεμόνι

Κάθε πρωί πριν κάνω οτιδήποτε άλλο, πριν φάω το πρωινό μου και πριν πιω το πολυπόθητο καφέ μου, ζεσταίνω ένα ποτήρι νερό και στύβω μέσα μισό λεμόνι. Τόσο απλό και τόσο καλό για το σώμα. Αυτό ήταν πάντα κάτι που μοιραζόμουν με τους πελάτες μου και για όσους με ρωτήσουν τι μπορούν να κάνουν για να ξεκινήσουν σωστά την ημέρα τους για βέλτιστη υγεία.

5 λόγοι για να πίνετε νερό με λεμόνι το πρωί!

 

  1. ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ

Το νερό με το λεμόνι κάθε πρωί συμβάλλει στην απομάκρυνση των τοξινών με φυσικό τρόπο από τον οργανισμό. Ο χυμός του λεμονιού διεγείρει τα φυσικά ένζυμα του συκωτιού, που με τη σειρά του συμμετέχει στην αποτοξίνωση του σώματος!

 

  1. ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ PH

Όπως πολλοί μπορεί να γνωρίζουν το ph του στομάχου μας είναι όξινο. Aντίθετα με αυτό που πολλοί μπορεί να πιστεύουν και με αυτό που η κοινή λογική προστάζει, το λεμόνι και ο χυμός του συμβάλλουν στην αλκαλοποίηση του ph του στομάχου, παρά την ξινή του γεύση και την οξύτητα του.

  1. ΡΥΘΜΙΣΗ ΒΑΡΟΥΣ

Υπάρχουν ενδείξεις ότι τα λεμόνια μπορεί να αναστείλουν το αίσθημα της πείνας, να αυξήσουν τον βασικό μεταβολισμό και να μειώσουν την κατακράτηση υγρών του οργανισμού. Δυστυχώς δεν υπάρχουν τεκμηριωμένα δεδομένα για την απόλυτη αποτελεσματικότητα του νερού με το λεμόνι σε αυτό το θέμα, αλλά παρόλ’ αυτά σίγουρα συμβάλλει στην μείωση της κατακράτηση των υγρών, που σε πολλές περιπτώσεις είναι ενοχλητικό και ανεβάσει το νούμερο της ζυγαριάς.

 

  1. ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ

Όταν σκέφτεται κάποιος «τόνωση του ανοσοποιητικού», το πρώτο τρόφιμο που έρχεται στο μυαλό είναι τα πορτοκάλια και αυτό λόγω της περιεκτικότητας τους σε βιταμίνη C. Τα λεμόνια λοιπόν είναι εξίσου υψηλά σε βιταμίνη C αλλά και κάλιο. Το κάλιο διεγείρει τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα και ρυθμίσει την πίεση του αίματος, ενώ η βιταμίνη C προστατεύει τον οργανισμό από κρυολόγημα και ιώσεις. Αυτό δε σημαίνει βέβαια πως ένα ποτήρι νερό με λεμόνι θα τονώσει το ανοσοποιητικό χωρίς να χρειάζεται λοιπή καθημερινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών πλούσια σε βιταμίνες.

 

  1. ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Τα λεμόνια περιέχουν μία διαλυτή ίνα που ονομάζεται πηκτίνη. Η πηκτίνη είναι ένα πρεβιοτικό που βοηθά στην καλή υγεία του γαστρεντερικού συστήματος, τρέφοντας τα καλά βακτήρια του εντέρου. Τα λεμόνια επίσης περιέχουν μεγάλη ποσότητα κιτρικού οξέος που μπορεί να αυξήσει τη διούρηση αλλά και να βελτιώσει τη πέψη.

 

Εσείς ήπιατε νερό με λεμόνι σήμερα;

θυμηθείτε: Συμβάλλει στην βέλτιστη υγεία, δεν θεραπεύει!

 

 

SHARE