Κολοκυθόσουπα: Η απόλυτη σούπα για τον χειμώνα!
Η συνταγή της εβδομάδας έφτασε και είναι η απόλυτη κολοκυθόσουπα!!
Τα υλικά είναι λίγα και τα έχουμε όλοι στην κουζίνα μας!
Υλικά για 4-6 μερίδες
- 500 γραμμ. κολοκύθα
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 κλωνάρι σέλερι
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 πατάτες
- 1/2 λίτρο ζωμός κρέατος
- 1 πρέζα τζίντζερ
- 1/4 κούπα λάδι (μπορείτε να βάλετε λιγότερο στο τέλος του μαγειρέματος)
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση
- Σε κατσαρόλα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο και το βούτυρο το πράσο και τα κρεμμυδάκια.
- Ψιλοκόβουμε τις πατάτες και την κολοκύθα και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Τα αφήνουμε για 3’ μέχρι να γυαλίσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε τον ζωμό.
- Αφήνουμε να βράσει για 25’.
- Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τα πολτοποιούμε.
- Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά, ρίχνουμε τα αρωματικά και αφήνουμε να βράσει για άλλα 5’.
Καλή όρεξη!!