Καροτόσουπα. Η απόλυτη συνταγή! Θρεπτική και υγιεινή!

Τα καρότα είναι το λαχανικό όλου του χρόνου, είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, θειαμίνη, νιασίνη, φολικό και βιταμίνη C. Αποτελεί ένα απόλυτα αντιοξειδωτικό και πλήρως θρεπτικό λαχανικό.

Αν είστε λάτρεις της σούπας, η παρακάτω συνταγή μπορεί να φαγωθεί ζεστή και κρύα, χειμώνα, καλοκαίρι αφού μπορείτε να το βρείτε όλες τις εποχές.

ΥΛΙΚΑ

  1. 500 γραμμ. καρότο
  2. 1 πράσο ψιλοκομμένο
  3. 1 κλωνάρι σέλερι
  4. 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  5. 2 μέτριες πατάτες
  6. 1/2 λίτρο ζωμός λαχανικών
  7. 1 πρέζα τζίντζερ
  8. 1/4 κούπα λάδι
  9. 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  10. 1 κ.σ. βούτυρο (προαιρετικά στο τέλος)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε κατσαρόλα σωτάρουμε με το ελαιόλαδο και το βούτυρο το πράσο και τα κρεμμυδάκια.
  • Ψιλοκόβουμε τις πατάτες και τη κολοκύθα και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Τα αφήνουμε για 3’ μέχρι να γυαλίσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε τον ζωμό.
  • Αφήνουμε να βράσει για 25’.
  • Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τα πολτοποιούμε.
  • Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά, ρίχνουμε τα αρωματικά και αφήνουμε να βράσει για άλλα 5’.

 

Από πάνω από τη σούπα μπορείτε να προσθέσετε λίγο γιαούρτι ή τυρί κρέμα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 

SHARE