Φαλάφελ, η νηστίσιμη συνταγή που όλοι θέλουν να κάνουν

ΦΑΛΑΦΕΛ

 

Μερίδες: 6-8                    Χρόνος Εκτέλεσης: 15 ‘                     Χρόνος μαγειρέματος: 45 ‘                      Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

———- ΥΛΙΚΑ / ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ  ———-

  • 2 φλιτζάνια ρεβίθια βρασμένα (περίπου 400γρ)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • ¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες της χρήσεις
  • 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας κολίανδρο
  • ½ κουταλιά της σούπας κύμινο
  • ¼ κ. γλυκού πάπρικα
  • ¼ κ. γλυκού χυμό λεμόνι
  • ¾ κ. γλυκού αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
  • Προαιρετικά ( ¼ του φλιτζανιού ταχίνι)

 

———- ΕΚΤΕΛΕΣΗ ———-

  1. Μουλιάζετε τα ρεβίθια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ.
  2. Στραγγίζετε τα ρεβίθια και τα βράζετε σε αλατισμένο νερό.
  3. Σουρώνετε τα ρεβίθια.
  4. Σε ένα μίξερ βάζετε όλα τα υλικά και τα πολτοποιείτε μέχρι να γίνει μία ομογενοποιηθούν
  5. Πλάθετε σε μπάλες τα φαλάφελ
  6. Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνου για 15 λεπτά
  7. Βάζετε τα ψημένα φαλάφελ σε μία αραβική πίτα με φρέσκο κολίανδρο, γιαούρτι και λαχανικά της αρεσκείας σας

 

Κατεβάστε τη συνταγή με ένα κλικ: Φαλάφελ

SHARE