Φαλάφελ, η νηστίσιμη συνταγή που όλοι θέλουν να κάνουν
ΦΑΛΑΦΕΛ
Μερίδες: 6-8 Χρόνος Εκτέλεσης: 15 ‘ Χρόνος μαγειρέματος: 45 ‘ Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
———- ΥΛΙΚΑ / ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ———-
- 2 φλιτζάνια ρεβίθια βρασμένα (περίπου 400γρ)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- ¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες της χρήσεις
- 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουταλιά της σούπας κολίανδρο
- ½ κουταλιά της σούπας κύμινο
- ¼ κ. γλυκού πάπρικα
- ¼ κ. γλυκού χυμό λεμόνι
- ¾ κ. γλυκού αλάτι
- Λίγο πιπέρι
- Προαιρετικά ( ¼ του φλιτζανιού ταχίνι)
———- ΕΚΤΕΛΕΣΗ ———-
- Μουλιάζετε τα ρεβίθια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ.
- Στραγγίζετε τα ρεβίθια και τα βράζετε σε αλατισμένο νερό.
- Σουρώνετε τα ρεβίθια.
- Σε ένα μίξερ βάζετε όλα τα υλικά και τα πολτοποιείτε μέχρι να γίνει μία ομογενοποιηθούν
- Πλάθετε σε μπάλες τα φαλάφελ
- Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνου για 15 λεπτά
- Βάζετε τα ψημένα φαλάφελ σε μία αραβική πίτα με φρέσκο κολίανδρο, γιαούρτι και λαχανικά της αρεσκείας σας
Κατεβάστε τη συνταγή με ένα κλικ: Φαλάφελ