5 + 1 τρόποι αποτοξίνωσης

Η αποτοξίνωση είναι η κάθαρση του οργανισμού μας, μέσω της οποίας απομακρύνονται οι ελεύθερες ρίζες, οι τοξίνες και τα βαρέα μέταλλα, που δημιουργούνται από το περιβάλλον, τον αέρα, το νερό και τα φαγητά που καταναλώνουμε, το κάπνισμα και το στρες.

Υπάρχουν πολλές αποτοξινωτικές «δίαιτες», όπως χυμοθεραπεία (καταναλώνονται μόνο φυσικοί χυμοί φρούτων ή/και λαχανικών), χυλοθεραπεία (καταναλώνεται χυλός από σιτάρι), φρουτοθεραπεία (καταναλώνονται μόνο φρούτα), χορτοθεραπεία (καταναλώνονται μόνο χόρτα και φρούτα), η διάρκεια των οποίων δεν πρέπει να ξεπερνά τις 3 ημέρες.

Αν όμως ακολουθήστε 7 βασικές αρχές θα αποτοξινωθείτε γρήγορα και αποτελεσματικά:

  1. Περιορίστε το αλκοόλ, την καφεΐνη, το κάπνισμα και τα κορεσμένα λίπη.
  2. Καταναλώστε βιολογικά φρούτα και λαχανικά, κυρίως μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών, λάχανο, αγκινάρες, παντζάρια, καρότα, ραδίκια, εσπρεριδοειδή. Η αυξημένη περιεκτικότητα τους σε θείο, αντιοξειδωτικές βιταμίνες (βιταμίνη C) και κυναρίνη συμβάλλουν στην εξουδετέρωση των τοξινών. Μην ξεχνάτε να πίνετε τους φυσικούς χυμούς της Οικογένειας Χριστοδούλου μεταξύ των γευμάτων για άμεση αποτοξίνωση.
  3. Επιλέξτε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, που έχουν την ικανότητα να δεσμεύουν τις τοξίνες του εντέρου και να προάγουν την απέκκριση τους.
  4. Δοκιμάστε σπιρουλίνα, πράσινο τσάι και εκχύλισμα βοτάνων πικραλίδας, κολλιτσίδας και γαϊδουράγκαθου. Δρουν διουρητικά και συμβάλλουν στην κάθαρση του συκωτιού. Μην ξεχνάτε τον κουρκουμά, που διεγείρει την λειτουργία του ήπατος και επιταχύνει την διαδικασία της αποτοξίνωσης.
  5. Καταναλώστε τουλάχιστον 8-10 ποτήρια νερό! Το νερό είναι ο κυρίαρχος τρόπος φυσικής αποτοξίνωσης.
  6. Αποφύγετε τη ζάχαρη. Ξεκινήστε με το να περιορίσετε τη ζάχαρη που καταναλώνετε. Προσέξτε την κατανάλωση της «κρυφής» ζάχαρης, πρόσθετων σακχάρων και γλυκαντικών ουσιών που βρίσκονται σε πολλά προϊόντα.
SHARE